زلنسکی مدعی حضور ۳ هزار نظامی کره شمالی در کورسک شد حمله هوایی جدید رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی بیروت (۱۲ آبان ۱۴۰۳) وزیر کشور: هیچ تفاوتی بین اقوام و مذاهب وجود ندارد کشته شدن سه نظامی صهیونیست در تله رزمندگان قسام (۱۲ آبان ۱۴۰۳) هریس در نظرسنجی‌ها از رای‌دهندگان زودهنگام از ترامپ پیشی گرفت وزیر کشور از تکمیل فاز نخست انسداد مرز‌های شرقی تا نیمه اول سال آینده خبرداد «عبدالکریم حسین‌زاده» رسما به سمت معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور منصوب شد رئیس‌جمهور بر حضور بخش خصوصی در حوزه حمل‌ونقل تاکید کرد رسانه اسرائیلی: پدافند هوایی ایران پنجمین قدرت جهانی است آیت‌الله علم‌الهدی: مساجد حاشیه شهر مشهد نیاز به تجهیز و رسیدگی دارد هاکوپیان، سفیر جدید ارمنستان در ایران محکومیت اقدام تجاوزکارانه اسرائیل در ایران از سوی سازمان همکاری شانگهای لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور، هفته اول آذر بررسی خواهد شد گزارش آسوشیتدپرس از جنگ بی‌پایان اسرائیل در غزه هشدار سازمان ملل درباره شرایط اسف‌بار مردم در شمال غزه به‌کارگیری و آزمایش تجهیزات جدید سپاه در رزمایش امنیت جنوب شرق کشور کمال خرازی و صحبت‌های جنجال‌برانگیزش درخصوص امکان تغییر برنامه نظامی ایران و تولید سلاح هسته‌ای استاندار خراسان رضوی: سهم کشاورزی استان از تولید ناخالص ملی ۳ درصد بیشتر از متوسط کشور است + فیلم آمریکا ناوشکن‌ها و بمب‌افکن‌های تهاجمی به منطقه اعزام کرد تمدید وضعیت اضطرار ملی در قبال ایران از سوی بایدن انصاری از دستور رئیس‌جمهور برای بررسی FATF خبر داد وزیر کشور برای معارفه استاندار سیستان و بلوچستان وارد زاهدان شد + فیلم ویدئو | روایتی متفاوت و تاریخی از پیام امام(ره) به دانشجویان انقلابی تسخیرکننده سفارت آمریکا گارد ملی آمریکا به سبب خشونت‌های احتمالی در انتخابات، در حالت آماده‌باش قرار گرفت دیدار دانش‌آموزان و دانشجویان با مقام معظم رهبری | آیت‌الله خامنه‌ای: بحث صرفاً انتقام نیست، بحث یک حرکت منطقی است + عکس و فیلم رئیس شورای عالی استان‌های کشور: هفت‌ساله‌شدن شورای ششم منتفی نیست آمریکا مدعی نگرانی درباره فعالیت هسته ای ایران شد شهادت دو عضو ارشد جنبش حماس در نوار غزه (۱۱ آبان ۱۴۰۳) کشته و زخمی‌شدن پانزده نظامی رژیم صهیونیستی توسط القسام (۱۱ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

کنعانی: تبادل پیام بین ایران و آمریکا ادامه دارد| درباره جمع‌بندی مذاکرات توپ در زمین غربی‌هاست+ فیلم

  • کد خبر: ۱۴۳۰۲۵
  • ۱۲ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۰
کنعانی: تبادل پیام بین ایران و آمریکا ادامه دارد| درباره جمع‌بندی مذاکرات توپ در زمین غربی‌هاست+ فیلم
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اگر طرف‌های غربی تصور می‌کنند می‌توانند با فشار‌های سیاسی و فضاسازی امتیازات بیشتری برای رفع تحریم‌ها کسب کنند سخت در اشتباه هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در ابتدای نشست‌خبری هفتگی با خبرنگاران به سالروز شهادت سردار سلیمانی اشاره کرد و گفت: سردار شهید سلیمانی و ابو مهدی المهندس قهرمان مبارزه با تروریسم و چهره مقاومت بودند که توسط حمله تروریستی آمریکا در خاک بغداد به شهادت رسیدند.

وی نام و خاطره شهدای این روز را که در اقدام تروریستی دولتمردان آمریکایی به شهادت رسیدند، گرامی داشت و اظهار داشت: شهدای ایرانی این اقدام تروریستی دولت آمریکا علاوه بر سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی شامل شهید حسین پورجعفری، هادی طارمی شهرود مظفری‌نیا و وحید زمانی نیا بودند و شهدای عراقی این عملیات نیز شهید محمد رضا الجباری، محمد الشیبانی و حیدر علی نام سهتند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره دخالت اتباع چهار کشور در دست داشتن ترور شهید سلیمانی گفت: در این مورد آقای کدخدایی به عنوان مسئول پرونده ترور شهید سلیمانی و همراهانشان توضیحاتی کاملی و مفیدی را ارایه داده اند. اقدامات ایران و مشخصاً دستگاه دیپلماسی با استفاده از ظرفیت همه دستگاه‌ها از جمله قوه قضاییه با جدیت در سطوح داخلی، منطقه‌ای (با کمک دولت عراق) و بین المللی ادامه دارد و بنابراین اقدامات جمهوری اسلامی ایران اقدامات مستمری است که در زمان مقتضی کمیته ویژه نیز اطلاعات مفصل‌تر و دقیق‌تری را ارایه خواهد کرد.

وی تاکید کرد: ما موضوع اقدام دولت آمریکا در ارتباط با ترور سردار سلیمانی را اقدام تروریستی سازمان یافته دولت آمریکا تلقی می‌کنیم؛ دولت آمریکا و رئیس جمهور سابق این کشور مسئولیت خود را در این ارتباط و فرمان خود را در این ارتباط به طور رسمی اعلام کرده و این مسئولیت را پذیرفته است. ایران اقدام دولت آمریکا را تروریستی و نقض منشور سازمان ملل متحد و نقض قوانین و مقررات عرفی و آمرانه بین المللی تلقی می‌کند بنابراین مسئولیت دولت آمریکا رئیس‌جمهور وقت این کشور و تک‌تک مقامات و مسئولین که در این ارتباط نقش مستقیم و غیرمستقیم داشته اند مشخص است ایران برای پیگیری موضوع و برای اینکه اشخاص و شخصیت‌های دارای نقش در این ارتباط را به پای میزبانان مذاکره نشانده آن‌ها را پاسخگو کنند و آن‌ها را به سزای عمل خودشان برسانند تردیدی ندارد تعللی نخواهد کرد.

کنعانی ادامه داد: در این ارتباط اقدامات مختلف در سطح داخلی دو جانبه با دولت عراق و بین المللی انجام می‌شود. ایران از همه ساز و کار‌های مشروع و قانونی و شناخته شده برای به محاکمه کشاندن مجرمین در این رابطه استفاده می‌کند و در این زمینه اقدامات خود را تکمیل می‌کند و ادامه خواهد داد. ما حتماً از ساز و کار‌های مشروع و قانونی و شناخته شده استفاده خواهیم کرد و به نظر می‌آید به اندازه کافی در این زمینه ظرفیت قانونی و مشروع وجود دارد و جمهوری اسلامی ایران از این ظرفیت‌ها استفاده خواهد کرد و دولت آمریکا باید پاسخگوی مسئولیت قانونی و بین المللی خود در ارتباط با این جنایت فراسرزمینی و اقدام تروریستی سازمان یافته خود باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد آخرین وضعیت گفتگو‌ها میان ایران و مصر با بیان این که وزیر امور خارجه در حاشیه اجلاس بغداد ۲ در اردن گفت‌وگوی کوتاهی با آقای عبدالفتاح السیسی رئیس‌جمهور مصر انجام داده است، گفت: گفتگو‌های صورت گرفته، مثبت و توام با علاقه بود.

وی با بیان اینکه گفتگو‌هایی در سطوح دوجانبه و نیز در خصوص موضوعات کنسولی مشترک انجام شده است، اظهار داشت: توافق برای ادامه گفتگو‌ها در زمینه حل و فصل موضوعات کنسولی مشترک میان دو کشور وجود دارد رابطه و گفتگوی دوجانبه میان دو کشور مطلع هستید که از طریق دفاتر حفاظت منافع دو کشور در تهران و قاهره همواره برقرار بود دو طرف اساساً مشکلی برای گفتگو دیدار تبادل نظر دوجانبه با هم ندارند

کنعانی تاکید کرد: رابطه و گفتگو میان دو کشور از طریق حافظ منافع دو کشور وجود دارد و مشکلی برای روابط وجود ندارد و نخست وزیر عراق اعلام آمادگی کرده است برای گفتگو‌ها میان ایران و مصر و ایران از هرگونه تحرک مثبت میان ایران و مصر استقبال می‌کند و ابتکارات لازم را انجام می‌دهد. ایران از ابتکاراتی که به تقریب دیدگاه‌های مشترک میانه ایران و کشور‌های دیگر منطقه و شکل‌گیری فضای جدیدی در مناسبات فضای مثبت جدیدی در مورد مناسبات دوجانبه ایران و مصر باشد، استقبال می‌کند و به هرگونه ابتکار عملی واکنش مثبت نشان می‌دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره آخرین وضعیت مذاکرات احیای برجام گفت: در حاشیه کنفرانس بغداد۲ ملاقات‌هایی میان نمایندگان عالی‌رتبه ایران و اتحادیه اروپا برگزار شد. مذاکرات وین یکی از موضوعاتی بود که مورد مذاکره قرار گرفت. این اتفاق‌نظر وجود داشت که باید مذاکرات را با هدف فعال‌سازی و جمع‌بندی مذاکرات ادامه دهیم و تبادل پیام میان ایران و آمریکا در سطوح مختلف ادامه دارد.

کنعانی با بیان اینکه تبادل پیام‌ها کماکان در سطوح مختلف ادامه دارد، تاکید کرد: ایران برای جمع‌بندی مذاکرات وین بر اساس پیش‌نویس بسته مذاکراتی که نتیجه ماه‌های مذاکرات سخت و فشرده است و با رعایت خطوط قرمز خود آمادگی کامل دارد، اما این آمادگی دائمی نیست و اکنون توپ در زمین طرف غربی است.   به طرف‌های مقابل توصیه می‌کنیم با پرهیز از سیاسی کاری و اتخاذ رویکردی سازنده و واقع‌بینانه تصمیمات سیاسی لازم را برای اعمال توافق بگیرند؛ تاکید می‌کنیم اگر طرف‌های غربی تصور می‌کنند می‌توانند با فشار‌های سیاسی و فضاسازی روانی و تبلیغی امتیازات بیشتری را در مذاکرات رفع تحریم‌ها کسب کنند سخت در اشتباه هستند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان تاکید کرد: بار‌ها گفته‌ایم توافقی تامین منافع ملت ایران برای ما یک اصل غیر قابل قبول است و بر همین اساس تاکنون عمل شده و خواهد شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره پیشنهاد سفیر روسیه برای مقابله با سه کشور اروپایی اظهار داشت: ایران مبتنی بر نگاه اصولی و سازنده خود در همکاری‌های جمعی با موضوع امنیت و صلح با همه طرف‌هایی که به طور صادقانه، جدی و عملی آمادگی همکاری دارند، همکاری می‌کند و از هرگونه تلاش و ابتکار در این مسیر استقبال می‌کند.

کنعانی همکاری در زمینه صلح و مقابله با یکجانبه گرایی در حوزه منطقه‌ای و بین‌المللی را از سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران برشمرد و گفت: ما از هر ساز و کار مشترک مبتنی بر مصالح و منافع جمعی بین‌المللی به تامین امنیت برای بشریت استقبال می‌کنیم و صاحب ایده طرح و ابتکار هستیم که پیش از این نیز در مجموعه سازمان ملل متحد مطرح شده و به تصویب رسیده است.

وی با بیان اینکه ایران در چهارچوب همکاری‌های منطقه‌ای نیز تاکنون ابتکارات خوبی داشته است، افزود: سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران بر همکاری‌های منطقه‌ای بهترین چوب برای تامین صلح و امنیت مشترک است و در این زمینه آمادگی خود را برای گفتگو و تبادل نظر با همه طرف‌هایی که در همین چارچوب تلاش دارند اعلام می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص ممنوعیت تحصیل زنان در افغانستان و کمک ایران در این باره گفت: دیدگاه‌های ایران در ارتباط با افغانستان به صورت مستمر در سطوح مختلف بیان شده است و اظهارات آقای کاظمی قمی هم در مورد افغانستان کافی بود. کمک به تحکیم صلح و ثبات در افغانستان و کمک به تشکیل دولت فراگیر در این کشور جزو سیاست‌های اصولی ما است و در مورد حضور دانشجویان موضع خود را در این خصوص اعلام کردیم و تاکید می‌کنیم در خصوص افغانستان مواضع ما مصلحانه برای کمک به مردم این کشور است و به دلیل همسایگی و مرز‌های میان دو کشور هر اتفاقی که داخل افغانستان بیفتد ایران از آن موضوع متاثر می‌شود.

وی با اشاره به پیوند‌های تاریخی و فرهنگی میان دو ملت ایران و افغانستان اظهار داشت: تحکیم صلح و ثبات در افغانستان بر امتداد مصالح و منافع جمهوری اسلامی ایران است و تحولات منفی در این کشور منجر به شکل‌گیری شرایط نامطلوب و نامساعد در این کشور شود، وضعیت ایران را متاثر می‌کند. ایران کمک به تقویت ثبات در افغانستان و منافع ملت افغانستان و تشکیل یک دولت فراگیر در این کشور را در راستای منافع مشترک دو کشور می‌بیند و تلاش می‌کند آوارگان افغان که به دلیل شرایط نامطلوب در آن کشور در ایران به سر می‌برند، با وجود اینکه از کمترین کمک‌ها از مجامع بین المللی برخوردار است، خدمت رسانی می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در مورد نشست وزرای ترکیه و سوریه و روسیه در مورد تحولات سوریه و دعوت نکردن از ایران گفت: ایران همواره راه حل مسئله سوریه را سیاسی می‌داند و کشور‌های روسیه، سوریه و ترکیه به نقش تعیین کننده ایران در مبارزه با تروریسم در سوریه و حمایت از مردم و دولت این کشور مطلع هستند.

کنعانی همچنین درباره استرداد مجرمان اظهار داشت: الان نمی‌توانم پاسخ دقیقی در این ارتباط ارایه دهم؛ موضوع ارتباط استرداد مجرمین موضوع حقوقی و قضایی میان کشور‌ها است که در چارچوب‌های دوجانبه و بر اساس حسن نیت انجام می‌شود بنابراین موضوع حتما در ارتباط با هر کشوری می‌تواند شرایط خاص خود را داشته باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه استفاده از عبارات تهدید آمیز علیه جمهوری اسلامی ایران را بخشی از عملیات سیاسی و روانی این رژیم جهت فرافکنی و انحراف اذهان از وضعیت متزلزل و بی‌ثبات و شکننده داخلی آنان دانست و اظهار داشت: این رژیم بهتر است به وضعیت شکننده دولت تا تازه تشکیل شده و به وضعیت بی ثبات متزلزل و به هم ریخته و اقتصادی و امنیتی سرزمین‌های داخلی اراضی اشغالی در فلسطین توجه کنند.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به هرگونه اقدام متجاوزانه این رژیم به طور جدی پاسخ داده و پاسخ‌های محکم دریافت کرده است، گفت: اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی در منطقه سابقه طولانی دارد بنیاد و اساس این رژیم مبتنی بر تجاوز جنایت علیه دیگران است و مبتنی بر علیه جنایت علیه ملت فلسطین است متاسفانه، چون اقداماتی در سایه حمایت بی قید و شرط و تمام عیار هم دولت آمریکا و تعداد مشخص و روشن کنیم هم دولت‌های اروپایی صورت گرفته است و همچنان صورت می‌گیرد.

کنعانی با اشاره به قطعنامه اخیر مصوب در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در خصوص اخذ نظر مشورتی از دیوان بین‌المللی دادگستری در خصوص اشغالگری این رژیم در اراضی اشغالی سرزمین‌های ۱۹۶۷ میلادی گفت: از کل کشور‌های عربی و کشور‌های اسلامی و حتی کشور‌هایی که تحولات اخیر یا گذشته اقدام به عادی‌سازی رابطه رسمی سیاسی به این قطعنامه رای مثبت داده اند کشور‌های اروپایی دو قسمت شده اند، بخشی از آن‌ها به این قطعنامه رای دادند و نیمی دیگر رای ممتنع دادند و حتی یک کشور اروپایی حاضر به حمایت از این قطعنامه نشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه از نگاه قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد اراضی متعلق به فلسطینی‌هاست، اظهار داشت: موضع جمهوری اسلامی ایران این است که کل اراضی فلسطین اعم از اراضی اشغالی ۱۹۴۸ و ۱۹۶۷ تمام متعلق به فلسطینیان است، اما حداقل اروپایی‌ها از محتوای قطعنامه‌های شورای امنیت اطلاع دارند؛ چگونه می‌شود در ارتباط با اخذ نظر مشورتی از دیوان دادگستری حتی به این قطعنامه که اتفاق مبتنی بر قطعنامه‌های مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد است که نفاق آن‌ها را نشان می‌هد.

کنعانی افزود: دولت‌های اروپایی هم در جرم اشغال و اشغالگری و هم در جرم جنایات رژیم صهیونیستی علیه ملت مظلوم فلسطین شریک است و اقدامات رژیم صهیونیستی رفتار‌های جنایتکارانه توسعه طلبانه جنایت روزمره علیه فلسطینیان مگر تحت حمایت‌ای که رژیم آمریکا و برخی رژیم‌های اروپایی صورت نمی‌گیرد. کل کشور‌های عربی و حتی کشور‌هایی که در تحولات اخیر اقدام به عادی سازی روابط با این رژیم کردند به این قطعنامه رای مثبت دادند، اما برخی از کشور‌ها به دو دسته تقسیم شدند که برخی منفی و برخی ممتنع.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در مورد ادعای اوکراین مبنی بر ارسال سلاح از سوی ایران گفت: ما در مورد تحولات اوکراین بار‌ها دیدگاه خود را مطرح کردیم و ایران بخشی از جنگ در اوکراین نیست و اتهام زنی بی اساس علیه ایران کمکی به این موضوع نمی‌کند؛ ما به مقامات اوکراینی این موضوع را گفته ایم و تبادل نظری هم صورت گرفت و نه اوکراین و نه کشور‌های دیگر که علیه ایران اتهام می‌زنند، نتوانستند شواهدی بر این ادعا پیدا کنند.

کنعانی اظهار داشت: همکاری‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر مصالح و منافع مشترک با رعایت قوانین و مقررات بین‌المللی انجام می‌شود؛ سابقه این همکاری‌ها اساساً به پیش از آغاز جنگ اوکراین بر می‌گردد بنابراین به مقامات اکراینی توصیه می‌کنیم از اتهام‌زنی بی اساس و واهی علیه ایران دست بردارم و راهکار‌های مناسب جهت حل و فصل بحران توجه کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در مورد ابتکارات عمان گفت: سفر وزیر خارجه به عمان در چارچوب گفتگو‌ها دو کشور و تبادل منطقه‌ای صورت گرفت و گفتگو‌های مفید و دو جانبه‌ای بود. دو کشور دارای نگاه سیاسی مشترک به حل بحران یمن هستند و وزیر خارجه کشورمان را پیام و دعوت رییس جمهور کشورمان را تقدیم سلطان عمان کرد. در این سفر ابتکارات خود را بیان کردند و تبادل و گفتگو‌ها میان دو کشور انجام شد.

وی خاطر نشان کرد: گفتگو‌های میان دو کشور همواره مفید و سازنده در حوزه دوجانبه و موضوعات مورد اهتمام منطقه‌ای و بین‌المللی به ویژه در ارتباط با عمان بوده که مشخصات کشور دارای نگاه سیاسی مشترک و ابتکارات مشترکی برای کمک به حل و فصل بحران در کشور یمن هستند.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه دو کشور ایران و عمان موضوعات مشترک زیادی برای گفتگو و تبادل نظر در حوزه‌های مورد علاقه دارند، اظهار داشت: عمان با رویکرد توام با حسن نیتی که برای نقش آفرینی مثبت در برخی از موضوعات مرتبط با جمهوری اسلامی ایران دارد، همواره طرف مشورت و گفتگو با جمهوری اسلامی ایران بوده است و هم در این ارتباط ابتکارات خود را بیان کرده اند و هم شنونده دیدگاه‌های جمهوری اسلامی بوده اند.

کنعانی در مورد مذاکرات ایران و عربستان گفت: در این ارتباط اتفاق جدیدی نیفتاده است؛ در مجموع فضای موجود مثبت است و می‌توان امیدوار بود که بر اساس گفتگو‌های ادواری گذشته در بغداد و همچنین گفت‌گو‌های مثبت و توام با حسن نیت کوتاهی که میان وزرای خارجه ایران و عربستان در حاشیه اجلاس بغداد ۲ در امان صورت گرفت، در آینده شاهد برگزاری دور جدیدی از گفتگو‌ها میان دو کشور باشیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در مورد آخرین وضعیت پرونده حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی گفت: لازم می‌دانم یک بار دیگه به بازماندگان این حادثه دلخراش تسلیت بگویم و با آن‌ها همدردی کنم. وزارت خارجه ایران دو یادداشت را از طریق وزارت خارجه اوکراین به نمایندگی از چهار کشور اوکراین، کانادا، سوئد و انگلیس دریافت کرده و وزارت خارجه در حال بررسی این موضوع است.

وی خاطر نشان کرد: ایران همواره بر انجام مذاکرات و رایزنی با هدف رسیدگی مناسب به مسئله هواپیمای اوکراینی تاکید کرده و متناسب با تعهدات بین‌المللی خود و همچنین قوانین و مقررات داخلی خود اقدامات گسترده‌ای را از جوانب فنی حقوقی و قضایی و بین المللی انجام داده است. سازمان قضایی نیرو‌های مسلح به عنوان نهاد قانونی رسیدگی کننده ابعاد کیفری موضوع را پیگیری کرده و تاکنون جلسات متعدد دادگاه نظامی در این ارتباط برگزار شده است. ایران هرگونه سوءاستفاده سیاسی از موضوع سانحه دلخراش هواپیمای اوکراینی را محکوم می‌کند و به دولت‌های مزبور توصیه می‌کند از اغراض سیاسی در این خصوص پرهیز کنند؛ این موضوع در دست بررسی است و قرار بود در این ارتباط دیدگاه‌های تکمیلی اشاره شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره بلوکه شدن پول‌های ایران در بانک‌های سوئیس گفت: دارایی‌های ایران در جا‌هایی که امکان بهره‌برداری و دسترسی وجود دارد حتما در حال استفاده و بهره‌برداری است. در ارتباط با سرمایه‌های متنوعی از جمهوری اسلامی ایران اعم از سرمایه‌های نقدی یا اشیا و سایر سرمایه‌های منقول و غیرمنقول که در دیگر کشور‌ها وجود دارد و احیانا کشور‌های دارنده این‌ها از قرار دادن آن در اختیار جمهوری اسلامی ایران اجتناب می‌کنند، ایران در پیگیری تملک ثروت‌های ملی از هیچ اقدامی خودداری و پرهیز نمی‌کند و نخواهد کرد و حتما در این زمینه‌ها اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

کنعانی اضافه کرد: در ارتباط با سایر سرمایه‌های شناخته شده و بلوکه شده ایران در برخی کشور‌ها که در سال‌های اخیر به بهانه واهی تحریم‌های آمریکا از استرداد و در اختیار قرار دادن آن در اختیار جمهوری اسلامی ایران خودداری کرده‌اند، جمهوری اسلامی ایران از ظرفیت‌های قانونی، دیپلماتیک و حقوقی در حال پیگیری این سرمایه‌ها است و در این زمینه توفیق‌های خوبی درخصوص بخشی از سرمایه‌ها و دارایی‌های جمهوری اسلامی داشته است که مورد مشخص آن استرداد اموال و دارایی‌های بلوکه شده جمهوری اسلامی ایران در انگلستان بود که به رغم سال‌ها استنکاف دولت انگلستان از اعاده این سرمایه نهایت مجبور شد با پیگیری‌های حقوقی و قانونی ایران، تمامی این سرمایه و سود ناشی از آن را به جمهوری اسلامی ایران بازپرداخت کند بنابراین جمهوری اسلامی در این این ارتباط کوتاهی نکرده و نخواهد کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد حمله رژیم صهیونیستی به فرودگاه دمشق گفت: این خبر را ساعتی پیش دریافت کردم و در استمرار سیاست تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی مطلع شدیم که فرودگاه دمشق مورد اصالت این رژیم قرار گرفته است که محکوم است و باید سازمان ملل و سایر نهاد‌ها این تجاوزات را محکوم کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->